Pre-order het boek: “Eigenwijsheid”

WELKOM op mijn boekpagina!

Vanuit de passie voor schrijven bedacht ik me, te midden van de tweede lockdown begin 2021, dat ik dan wel een boek kon gaan schrijven. Een boek genaamd “Eigenwijsheid”. De titel had ik vrij vlot. Ze staat voor je eigen wijsheid maar ook voor eigenwijs (heid). Haptonomie heeft me naar mijn eigen wijsheid gegidst.

Een van mijn docenten aan de opleiding, Barbara van Ruitenbeek, had het tijdens de opleiding vaak over “Wat zegt de wijsheid?” Iets wat ik altijd interpreteerde als; wat als je objectief naar jezelf zou kunnen kijken, wat zou dan het wijze antwoord zijn? En met een dikke knipoog naar mijn eigenwijsheid aka de dappere donder die soms onbesuisd in haar enthousiasme ergens op af duikt. Zoals bijvoorbeeld dit boek. Bedacht in de lockdown met extra tijd, blijkt, nu alles weer als een malle loopt, mezelf committeren aan het schrijfproces lastiger dan gedacht. Het is ook niet dat je er even een uurtje aan gaat zitten, tussen twee behandelsessies door. Het vergt tijd. En laat tijd nou net een schaars goed zijn.

Op deze pagina kun je je aanmelden voor de voorverkoop van mijn boek. Het boek zal rond de €20,- gaan kosten, exclusief verzendkosten. Tevens kun je je aanmelden als meelezer. Als meelezer neem ik je mee in mijn reis, stuur ik je hoofdstukken met de vraag deze van feedback te voorzien. Iedereen die zich aanmeldt voor een van de twee of voor beiden, krijgt sowieso een boekenlegger van het boek opgestuurd!

Eigenwijsheid wordt een boek over persoonlijk leiderschap en hoe haptonomie mij heeft geholpen om me in vrijheid te verbinden met anderen in plaats vanuit angst.

Hoe onvoorwaardelijk liefde te kunnen geven en ontvangen. Hoe ik proactief ben, gedreven door interne motivatie in plaats van zoekende naar bevestiging van buitenaf. Want dat is in een notendop het grote verschil met hoe ik nu mijn leven leid in plaats van hoe ik mijn leven leed. Ik ben nog steeds heel actief en ondernemend, behulpzaam en vaak vriendelijk maar niet meer uit een angst niet goed genoeg te zijn. Ik handel meer vanuit mijn kernwaarden, varend op mijn eigenschappen en steeds scherper weten waar ik naar toe wil; Als haptotherapeut wil ik mijn ervaringen en kennis delen om andere mensen te helpen sterker in het leven te staan. Middels mijn boek wil ik vooral, net zoals met mijn presentaties en workshops, nieuwsgierigheid aanwakkeren. Nieuwsgierigheid naar jezelf, hoe en waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe? En wat heeft het me tot nu toe opgeleverd? In een tijd waarin we vooral worden afgerekend op onze kennis en wetenschappelijke bewijzen, wil ik een tegengeluid bieden en mensen laten nadenken en ervaren zodat ze gaan varen op hun innerlijke kompas. Minder vanuit externe prikkels en meer vanuit interne motivatie, met vertrouwen in zichzelf.
Eigenwijsheid staat voor je eigen wijsheid maar ook voor eigenwijs (heid) Haptonomie heeft me naar mijn eigen wijsheid gegidst.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.