WANNEER HAPTOTHERAPIE?

WANNEER WEL?

  • Als je het gevoel hebt dat je jezelf een beetje kwijt bent geraakt; Als je vooral naar de verwachtingen van anderen aan het leven bent; je ‘moet’ van alles, legt de lat hoog, probeert te voldoen aan ieders verwachtingen en vind het heel moeilijk om ‘nee’ te zeggen.

  • Als je je heel druk maakt om heel veel dingen; druk bent in je hoofd, vooral vanuit je denken leeft. Gevoel van alles onder controle willen houden, zo dat dit gepieker je ’s nachts wakker houdt.

  • Als je te veel bezig met wat anderen van je vinden, onzeker bent; je past je aan, je houdt je mond, je ontkent of onderdrukt gevoelens. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je vast loopt, verstart in je gevoel en in je lijf.

  • Als je het lastig vindt de balans te vinden tussen alle dagelijkse prikkels en de rollen die je vervult op je werk, thuis, als partner, bij je gezin met je vrienden. En je wilt ook nog alles bijhouden op (social) media en regelmatig sporten? Alle kracht en energie is nodig om op de been te blijven.

  • Als je lichamelijke klachten ervaart zoals hoofdpijn, buikpijn, verstoorde ademhaling of andere spanningsklachten zoals stress, burn-out of gevoelens van onvrede.

WANNEER NIET?

  • Sommige mensen denken dat een haptotherapeut spanning bij je weg neemt. Als een soort van quick fix. Maar dat is het niet. Het is een ontwikkel proces wat je met jezelf aangaat. een proces waarbij je inzicht krijgt in je patronen en mogelijkheden. Haptotherapie is alleen helpend als je er vanuit jezelf voor kiest; op jouw tijd en jouw tempo.