OVER MIJ

Ik ben Simone, moeder van 3, Fysiotherapeut, dappere donder, ondernemend, gevoelig, sociaal, fit & sterk en in de zomer van 2018 afgestudeerd HAPTOTHERAPEUT. Wat is dat dan, haptonomie? De meeste mensen weten niet wat haptonomie is. Of denken aan iets zweverigs. Maar haptonomie kan juist heel concreet zijn; het gaat namelijk over het (h)erkennen van gevoelens. Je lichaam vertelt veel over hoe je je voelt: gespannen schouders, een knoop in je maag, knikkende knieën. HERKENBAAR? Soms moet of wil je er iets mee, soms niet.

In 2011 begon ik vol verwachting aan de opleiding tot haptotherapeut. Vol verwachting, want deze studie zou me tools geven om de klachten en problemen van mensen die ik als fysiotherapeut zag nog beter op te kunnen lossen. Hoe weinig ik wist van haptonomie bewijst wel dat ik niet alleen vol verwachting maar ook ín verwachting aan deze studie begon. Het werd alles behalve een walk in the park.

Door mijn eigen geworstel met oud zeer , nieuwe kennis en inzichten, oude patronen en nieuwe gewoontes weet ik dat niets voor niks komt. Uitproberen, kauwen, doorvoelen, worstelen en ontwikkelen. Het is geen quick fix, het is een ontwikkeling, een proces, een slow proces… Ik vind het iedere keer weer bijzonder om een stukje met iemand mee te lopen. In een vertrouwde, rustige omgeving ben ik als therapeut praktisch, concreet, confronterend met een tikkeltje humor

Lees hier meer over mij …

Ontdek wat je voelt en herstel de balans tussen voelen, denken en doen, zodat je keuzes gaat maken die bij jou passen.

Simone van Mierlo