Wat startte met een online brainstormsessie tijdens de lockdown in januari 2021 groeide uit tot een goed idee. Het idee om haptotherapie op de kaart te zetten, zodat iedereen weet dat haptotherapie bestaat, waar het toegepast kan worden en wat de haptotherapeut voor hem of haar kan betekenen.

Wat klein startte mondde al snel uit in een team van medestanders die snappen dat je goede ideeën niet in je eentje van de grond krijgt. Vakidioten met een gedeelde visie, gedeelde belangen, een netwerk, een aanstekelijk enthousiasme en met een missie:

  • het onderling verbinden van alle haptotherapeuten om van daaruit te verbinden met andere expertises zoals tekstschrijvers, social media deskundigen, procesverbeteraars, data analisten, huisartsen en andere professionals;
  • één centrale plek waar je eenvoudig een geregistreerde en gecertificeerde haptotherapeut bij jou in de buurt kunt vinden;
  • één platform met actuele informatie over haptotherapie en haptonomie. Waar artikelen, blogs en vlogs op het vakgebied vindbaar zijn.

Met koppelingen naar diverse partners, zoals Stichting Haptonomisch Contact,  the International Journal of Haptonomy & Haptotherapy, de beroepsopleidingen en natuurlijk de beroepsverenigingen in het hele land

Haptotherapie op de kaart onderling verbinden van alle haptotherapeuten geregistreerde en gecertificeerde haptotherapeut in de buurt.
Haptotherapie op de kaart onderling verbinden van alle haptotherapeuten geregistreerde en gecertificeerde haptotherapeut in de buurt.

Haptotherapie op de kaart onderling verbinden van alle haptotherapeuten geregistreerde en gecertificeerde haptotherapeut in de buurt.Ik ben Simone, moeder van 3, Fysiotherapeut, dappere donder, ondernemend, gevoelig, sociaal, fit & sterk en in de zomer van 2018 afgestudeerd HAPTOTHERAPEUT. Wat is dat dan, haptonomie? De meeste mensen weten niet wat haptonomie is. Of denken aan iets zweverigs. Maar haptonomie kan juist heel concreet zijn; het gaat namelijk over het (h)erkennen van gevoelens. Je lichaam vertelt veel over hoe je je voelt: gespannen schouders, een knoop in je maag, knikkende knieën. HERKENBAAR? Soms moet of wil je er iets mee, soms niet. Deze blogs gaan over zaken uit mijn dagelijkse leven als moeder, ondernemer, crossfitter, vriendin, partner; kortom het leven van alledag waarbij ik stilsta bij alledaagse gevoelens en waar in je lijf die dan huizen.